LatViaNature projekts piedalās Zinātnieku naktī 2024!

Eiropas Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas iniciēts pasākums, kas notiek katru gadu septembra pēdējā piektdienā, saistošā veidā skaidrojot zinātnes sasniegumus un ļaujot ikvienam interesentam ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos. Arī šogad LIFE-IP LatViaNature projekta partneri – Daugavpils Universitāte un Vidzemes Augstskola - veidoja interesantus pasākumus.

Dabas aizsardzības pārvaldes LIFE IP LatViaNature zinātnieki, piedalījās Daugavpils Universitātes organizētajā Zinātnieku nakts 2024 pasākumā – Ceļojums zinātnes labirintā, kur meklējot vienkāršas atbildes uz sarežģītiem jautājumiem bija iespēja satikt katram savu zinātnieku.

LatViaNature ekspertes Santa Rutkovska un Aiva Bojāre iepazīstināja un parādīja Daugavpilī sastopamās invazīvās sugas. Apmeklētājiem bija iespēja apskatīt, pataustīt, pasmaržot, atpazīt un vairāk uzzināt par biežāk izplatītajiem invazīvajiem augiem.

Savukārt LIFE-IP LatViaNature partneris  – Vidzemes Augstskola – Zinātnieku nakts 2024 ietvaros aicināja apmeklētājiem izspēlēt spēles un izteikt savu viedokli par dabas aizsardzību, atpūtu un ceļošanu dabā, aizpildot anketu. Kā arī iepazīstināja ar LIFE-IP LatViaNature projekta aktivitātēm.

Vidzemes Augstskolas anketu par dabas aizsardzību, atpūtu un ceļošanu dabā aizpildīt vēl var līdz 31.oktobrim: https://arcg.is/1DS5iH.

Paldies visiem zinātkārajiem par aizvadīto Zinātnieku nakti!

 

Zinātnieku nakts 2024 Daugavpils Universitātē

 

Zinātnieku nakts 2024 Vidzemes Augstskolā

Meklēšana

Skip to content